Arbeta

Vi söker intresserade personer som kan tänka sig att arbeta för en levande bygdegård i Kallhäll.
Du kanske känner för att hjälpa till men är rädd för att deltaga i styrelsearbetet, eller så känner du att det skulle vara rolig att hjälpa till med praktiska saker. Du väljer själv vilken aktivitet du känner mest för.

Vad gör vi?
Styrelsen består av 7 st ordinarie ledamöter. Vi träffas 8–10 gånger per år och planerar verksamheten. Här kan du deltaga och vara delaktig och ge förslag på program.

Vilka aktiviteter planeras för varje år?
Sex gånger om året omvandlas vårt café till en plats där kreativitet och gemenskap flödar, varje tillfälle pryds av ett unikt tema och en mångfald av musikinslag. Med entusiasm möts vi, vanligtvis tre till fyra personer starka, för att skapa minnesvärda stunder. Vi förbereder kaffe med omsorg och dukar fram läckra bröd och porslin, redo att välkomna våra gäster. Tillsammans med vår glada och trevliga publik njuter vi av gemenskapen och det underhållande programmet. När dagen tar slut tar vi hand om disk och städning med samma omsorg som vi lagt ned på att skapa en välkomnande atmosfär. Från klockan 13:00 till 16:00 är vårt café en plats där vänskap och glädje frodas.

Utöver vårt café arrangerar vi även två bilträffar, en på våren och en på hösten, där bilentusiaster samlas för att visa upp sina bilar. Under dessa träffar är det inte ovanligt med en imponerande samling av bilar. Vi erbjuder också våra välkända tunnbrödsrullar med eget bakat tunnbröd, en uppskattad delikatess som säljer som smör i solsken. Det är en dag fylld av motorprat, gemenskap och god mat.

En gång om året öppnar vi upp bygdegården för en särskild dag i september, känd som Bygdegårdens dag. Denna händelse välkomnar allmänheten till en livlig loppis och en presentation av hantverk, lockande cirka 300 besökare. Med hjälp av hela styrelsen och våra vänner, ser vi till att servera kaffe, våfflor och korv till våra besökare. Från klockan 11:00 till cirka 15:00 möts vi för att skapa en dag fylld av glädje, samvaro och goda minnen.

Gör vi inget mer?
Under de soliga sommarmånaderna, från maj till september, förvandlas vår loge till en plats för glädjefyllda danskvällar med levande musik. Totalt 16 tisdagar är vigda åt dessa danser som arrangeras med omsorg och entusiasm av Ulvsättra bygdegårdsförening. Med ett genomsnitt på cirka 120 dansglada personer per kväll, fylls logen med liv och rörelse

Redan vid klockan 18:00 samlas fyra hängivna personer för att förbereda den välkomnande kaffeserveringen, ackompanjerad av doften av nybryggt kaffe och läckert bröd som bjuds under pausen. Cirka 70 koppar kaffe hälls upp för att ge våra gäster en trevlig paus i dansandet. Entrébiljetterna säljs med ett leende i logen, och efter den sista dansen städar vi noggrant och låser upp medan natten faller på. Vanligtvis är vi klara runt 22:45 och kan avsluta kvällen med en känsla av gemenskap och glädje.

Detta evenemang drar till sig människor som längtar efter glädje och gemenskap, och den vibrerande energin från våra dansgäster smittar av sig på oss som jobbar, vilket gör varje kväll till en minnesvärd upplevelse


Ulvsättra Bygdegårdsförening