Arbeta ideellt

Vi söker intresserade personer som kan tänka sig att arbeta för en levande bygdegård i Kallhäll.
Du kanske känner för att hjälpa till men är rädd för att deltaga i styrelsearbetet, eller så känner du att det skulle vara rolig att hjälpa till med praktiska saker. Du väljer själv vilken aktivitet du känner mest för.

Vad gör vi?
Styrelsen består av 9 st ordinarie ledamöter. Vi träffas 8–10 gånger per år och planerar verksamheten. Här kan du deltaga och vara delaktig och ge förslag på program.

Vilka aktiviteter planeras för varje år?
Caféer 6 st per år med olika teman ofta med olika musikinslag. Vid varje café brukar vi vara 3–4 personer som arbetar. Vi kokar kaffe, dukar fram bröd, porslin samt tar betalt. Vi träffas en glad och trevlig publik, Efter att programmet är slut diskar vi samt städar lokalen. Vi träffas 13:00 och är färdiga 16:00.
Bygdegårdens dag ordnas varje år i september, till detta evenemang bjuder vi allmänheten till loppis samt hantverkare, totalt brukar det komma c: a 300 personer. Servering av kaffe, våffla samt korv, här arbetar hela styrelsen med förstärkning av bekanta. Vi träffas 11:00 avslutar c: a 15:00.

Gör vi inget mer?
Under sommarmånaderna från maj till september ordnar vi danser i logen, till levande musik total 16 st tisdagar. Danskvällar delas mellan bygdegården och Jakobsbergs GDV. Det innebär 8 st kvällar som bygdegården ansvarar för. Publiksnittet ligger idag på c. a 120 personer per danskväll. Till varje danskväll brukar vi vara minst 4 st personer som träffas vid 18:00-tiden. Vi förbereder kaffeservering med bröd som serveras i pausen. Total brukar vi servera c. a 70 st kaffe per danskväll. Vi säljer entrébiljetter i logen. Efter danserna plockar vi i ordning och städar samt låser efter oss.
Vi brukar vara färdiga c. a 22:45. Till detta evenemang kommer det människor som bill da det roligt, detta smittar av sig på oss som jobbar.